Erna Platel

De Wereld een beetje mooier maken

Ik verzamel graag mooie materialen. Dat kunnen zijn kralen, knopen, foto’s , mooi papier, stoffen, dingen uit de natuur, wol, kant, brocante kleedjes, lint etc.  Met deze materialen en gebruik makend van verschillende technieken, zoals weven, breien, borduren  ga ik aan het werk. Ik werk vaak met de hand maar ook de naaimachine wordt gebruikt. Ook maak ik gebruik van tyvek, soluvlies  e.d.

Belangrijk vind ik dat materiaal prettig aanvoelt. Vaak verf ik zelf de stoffen waarbij het iedere keer een verrassing is wat het resultaat is.

Over het algemeen maak ik kleine werken. Dit kunnen zijn fantasiefiguren, boekjes van textiel, doosjes met textiel aangevuld met poëzie, kleine wandversiering. Mijn inspiratie haal ik uit leven in de meest brede zin. Dit kan zijn de natuur maar ook de mens met zijn gevoelens.

Zelf geniet ik van het werken en creëren met textiel en ik wil dit graag met anderen delen. Met mijn werk probeer ik blijdschap en vreugde over te brengen om  “de wereld een beetje mooier te maken”.

Portfolio

Schatten in doosjes

Een doosje heeft voor mij iets magisch. Je kunt er iets in bewaren, verzamelen en koesteren. Een soort schat. Het is een verrassing wat je aantreft bij het openen van een doosje.

De doosjes zijn gemaakt van stof die ik verf mbv de gelliplate, ecoprinten, natuurlijke materialen. Daarna bewerk ik de paneeltjes met borduursteken, kraaltjes en diverse versieringen. Daarna worden de paneeltjes afgewerkt met een zigzagsteek en met een festonsteek aan elkaar gezet.

Klik hier om meer doosjes te zien

Contactformulier