Erna Platel

De Wereld een beetje mooier maken

Ik verzamel graag mooie materialen. Dat kunnen zijn kralen, knopen, foto’s , mooi papier, stoffen, dingen uit de natuur, wol, kant, brocante kleedjes, lint etc.  Met deze materialen en gebruik makend van verschillende technieken, zoals weven, breien, borduren  ga ik aan het werk. Ik werk vaak met de hand maar ook de naaimachine wordt gebruikt. Ook maak ik gebruik van tyvek, soluvlies  e.d.

Belangrijk vind ik dat materiaal prettig aanvoelt. Vaak verf ik zelf de stoffen waarbij het iedere keer een verrassing is wat het resultaat is.

Over het algemeen maak ik kleine werken. Dit kunnen zijn fantasiefiguren, boekjes van textiel, doosjes met textiel aangevuld met poëzie, kleine wandversiering. Mijn inspiratie haal ik uit leven in de meest brede zin. Dit kan zijn de natuur maar ook de mens met zijn gevoelens.

Zelf geniet ik van het werken en creëren met textiel en ik wil dit graag met anderen delen. Met mijn werk probeer ik blijdschap en vreugde over te brengen om  “de wereld een beetje mooier te maken”.

Contactformulier